پیوند سلولهای بنیادی می تواند افراد دیابتی نوعI  را از تزریق انسولین بی نیاز کند.

 

افراد مبتلا به دیابت نوع  I که تحت عمل پیوند سلولهای بنیادی قرار می گیرند می توانند به مدت 4 سال بدون نیاز به درمان انسولین به زندگی عادی خود بپردازند.

محققیق می گویند در افرادی که تحت عمل پیوند سلولهای بنیادی که از مغز استخوان خود آنها بدست آمده است ، قرار می گیرند میزان C پپتید  بعد از عمل در خون بیمار بالا می رود که این موضوع نشانگر سنتز انسولین در بدن بیماران است همانطور که می دانیم در بیماران دیابت نوع I سیستم ایمنی بدنشان علیه سلولهای تولید کننده انسولین عمل کرده و سبب بالا رفتن قند خون می شود و این بیماران به دریافت روزانه انسولین نیازمند هستند.

دکترBurt  و همکارانش در دانشگاه نورثوسترن در شیگاگو در سال 2007 با استفاده از روش ( Hsct ) یا

autologous non- myeloablative hematopoietic stem – cell transplantation     این روش را در درمان دیابت نوع  Iابزار داشتند آنها در هفته اخیر (2009/04/18 )  در مجله American medical association   نتایج زیر را ارائه دادند بگفته این محققین 20 نفر از 23 بیمار تحت درمان ،کاملاً بی نیاز از دریافت انسولین شدند، 12 نفر بطور دائم و 8 نفر آنها موقتاً برای 4 سال از دریافت انسولین بی نیاز گردیدند . درمان این گروه بعد از 4 سال با مقدار انسولین بسیار کمی شروع گردید سن افراد شرکت کننده در این مطالعه بین 13 تا 31 سال بود.

محققین برای بررسی پایداری این تغییرات به بررسی و اندازه گیری C پپتید پرداختند (C پپتید نشان می دهد که بدن چقدر قادر به تولید انسولین است).   آنها دریافتند که مقدار C پپتید تا 24 ماه بعد از پیوند بالا  می رود و تا 36 ماه ثابت باقی می ماند.

حتی در گروهی که مجبور به شروع مجدد درمان با انسولین هستند هنوز میزان C پپتید برای مدت 2 سال بالا می ماند.

آنها می گویند این پیوند می تواند افزایش چشمگیر و بلند مدتی در میزان C پپتید در گروه کوچکی از بیماران که انسولین کمی دریافت می کنند یا اصلاً انسولین دریافت نکردند داشته باشد. برای تائید نقش این درمان در تغییرات تاریخچه نیاز به مطالعات بیولوژیکی بیشتر و کنترل رندم از بین بیمارانی که تحت پیوند قرار گرفته اند دارد.

 

منبع:

 

http: www.diabetes.ory/ diabetesnewsarticle.jsp? storyld = 19904385&filename =20090

Apri: 2009/04/18